De FBI heeft vrijdag in Florida een verdachte aangehouden, die mogelijk betrokken is bij de reeks verijdelde terreuraanslagen op Amerikaanse politici. De doelwitten zijn allen prominente tegenstanders van Donald Trump.

De bommen werden verzonden naar critici van Trump, onder wie president Barack Obama, Bill en Hillary Clinton, voormalig procureur-generaal Eric Holder en de omroep CNN.

Trump: gezeur

Trump zelf ergert zich aan de aandacht die uitgaat naar de verijdelde aanslagen: het gezeur over “dit gedoe met bommen” leidt maar af van de politiek, en dat is lastig met de aankomende tussentijdse verkiezingen, mopperde hij op Twitter.

Zelf sprak hij geen veroordeling van de aanslagen uit, maar hield hij het bij een kort commentaar op een tweet van vicepresident Mike Pence, die de terreur wel veroordeelde: “helemaal eens!”

Hij toog wel naar Twitter om de media een veeg uit de pan te geven: die hadden met hun berichtgeving het klimaat geschapen voor “de boosheid in de samenleving.

12 bommen

Het onderzoek naar de verzender van de bommen werd geconcentreerd in Florida, omdat op alle pakketten het adres in dat district van de Democrate Debbie Wasserman-Schultz als retouradres was vermeld.

Zij was van 2011 tot en met 2016 voorzitter van de Democratic National Committee, het hoogste bestuursorgaan van de Democratische Partij van de Verenigde Staten.

Geen van de bommen kwam tot ontploffing. Kort voor de arrestatie van de verdachte werden nog twee bompakketten onderschept; het aantal onderschepte bommen komt hiermee op 12.

De laatste twee waren gericht aan senator Cory Booker en de voormalige directeur van de National Intelligence James Clapper.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.