door Robin Rosario

PARAMARIBO – De familie van slachtoffer Errol Harrison heeft door een actie via de media de procureur-generaal (PG) gedwongen een onderzoek in te stellen naar het doodschieten door de politie van de vier zogenoemde rovers vorige week dinsdag op de Tout Lui Fautkanaalweg. De weduwe van Harrison zegt via de media dat haar man onschuldig is doodgeschoten. Hij behoorde niet tot een bende.

Ook de goudopkopers rond de Volks Credit Bank zeggen via de media dat hun collega Urbain Burleson niets te maken heeft met een bende, maar goud was gaan opkopen. Ook twee mensenrechtenorganisaties van ons land hebben hun stem laten horen. In eerste instantie zei de PG dat de politie binnen wet en recht had gehandeld. Hij zal toch een onderzoek laten instellen en de feiten op een rij zetten.

De leiding van de politie zegt bij monde van korpschef Humphrey Tjin Liep Shie dat die twee personen wel degelijk hebben behoord tot die bende van Jules Goddard, die ook is doodgeschoten. De politietopper zegt over beeldmateriaal te beschikken waarop staat dat Harrison in gesprek is met bendeleden. Ondertussen zijn de ontzielde lichamen van Goddard, Burleson en Kenneth Amzink afgegeven aan de familie voor de begrafenis. Het lijk van Harrison is nog onder het beslag van de politie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.