PARAMARIBO- De familie M. is niet te spreken over de wijze waarop de recherche vanmorgen te werk is gegaan. Ze zien graag dat de minister van Justitie & Politie, Edward Belfort, een onderzoek instelt naar het gebeurde.

Vanmorgen rond 06.20 uur bracht de recherche van bureau Nieuwe Haven een bezoek thuis bij de familie aan de Bolletriehe in de omgeving van Weg naar zee. Een gezinslid zegt aan GFC Nieuws dat wetsdienaren hard begonnen te bonzen op de ramen en deuren van het huis. Bovendien werd er luid geroepen.

“Ik ben naar buiten geweest en er werd gevraagd naar mijn vader en broer. De recherche zei dat ze bezig zijn met een onderzoek. Mijn vader en broer zijn direct meegenomen voor verhoor. Na het verhoor is pas gebleken dat het om de kwestie Remi Abdoel ging. We zijn zeer ontevreden over de wijze waarop de recherche vanmorgen tekeer is gegaan.We zijn geen criminelen, dus hebben zo een vernederende behandeling helemaal niet verdiend. Het proces zou eleganter kunnen, dit past zo helemaal niet.”

De familie M. zegt verder aan de redactie te hopen dat er maatregelen getroffen worden zodat onschuldige personen in het vervolg op meer menswaardige wijze worden behandelt. “Ik ga ervan uit dat de minister via GFC op de hoogte wordt gesteld over de werkwijze van sommige korpsleden.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.