Facebook heeft zonder toestemming het standaard e-mailadres van alle gebruikers aangepast naar de @facebook.com-variant.

Dat heeft het sociale netwerk maandag bevestigd.

Eind 2010 introduceerde Facebook een eigen e-mailadres voor alle gebruikers. Simpelweg de gebruikersnaam gevolgd door @facebook.com leverde voor alle honderden miljoenen gebruikers een nieuw adres op.

Cijfers zijn niet bekend, maar de e-maildienst is naar verluidt absoluut niet populair. Afgelopen nacht stelde Facebook zonder waarschuwing het @facebook.com-adres in als standaard.

Hierdoor is janjansen@facebook.com het enige direct zichtbare e-mailadres in onder meer de tijdlijn. Dit is door gebruikers wel aan te passen door bij contactgegevens op het eigen profiel op ‘bewerken’ te klikken.

Volgens Facebook is dit geen verkapte poging meer aandacht te krijgen voor de eigen e-maildienst. Het sociale netwerk laat aan The Verge weten dat het gebruikers vrij staat te kiezen voor welke dienst dan ook.

Een woordvoerder stelt dat de handeling ook positief uitpakt voor privacy omdat de persoonlijke e-mail nu niet direct te zien is. De overige e-mailadressen zijn namelijk standaard op niet zichtbaar gezet.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.