Slechts 0,038 procent van alle Facebookgebruikers heeft gestemd over veranderingen in het privacybeleid van het sociale netwerk. Het sociale netwerk gaat het nieuwe beleid daarom goedkeuren. Facebook liet vorige week weten dat gebruikers een week lang de tijd hadden om te stemmen over de nieuwe voorwaarden.

Slechts 342.632 van de ruim 900 miljoen maandelijks actieve gebruikers deden mee met de stemming. De uitslag zou pas bindend zijn als de virtuele opkomst minstens 30 procent zou zijn. Van de mensen die wel gestemd hebben wilde het overgrote deel dat de oude regels zouden blijven gelden.

Facebook laat nu weten dat het stemproces opnieuw bekeken wordt. Mogelijk was het de laatste keer dat het netwerk de gebruikers laat participeren bij het vernieuwen van het privacybeleid. De website was verplicht een stemronde te openen nadat er een burgerverzet kwam tegen de privacyregels. De privacygroep Europe V. Facebook, onder leiding van rechtenstudent Max Schrems, zegt dat Facebook niet genoeg gedaan heeft om kenbaar te maken dat gebruikers konden stemmen.

“Facebook houdt z’n gebruikers opnieuw voor de gek: Eerst geven ze je een hele speech over participatie en dan verbergen ze het stembureau,”zegt Schrems. “Zuckerberg lijkt democratielessen in China te hebben genomen.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.