Apple zou opdracht hebben gegeven om de massaproductie van een kleinere iPad in september te starten. Dat zou erop kunnen wijzen dat de zogenoemde ‘mini-iPad’ dit jaar nog gelanceerd wordt.

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De Amerikaanse zakenkrant is doorgaans goed op de hoogte van de plannen van Apple.

Volgens de krant zal het scherm van de iPad kleiner dan 8 inch worden. Een bron zegt dat Apple samenwerkt met LG en AU Optronics voor de productie van het scherm. Verdere details ontbreken nog.

De geruchten over een iPad Mini doen de laatste dagen steeds meer de ronde. Woensdag meldde persbureau Bloomberg dat de kleinere en goedkopere iPad aan het eind van dit jaar in de winkels zal liggen. De introductie zou in oktober gepland staan.

De bronnen van Bloomberg hebben het over een tablet met een scherm van tussen de 7 en 8 inch. Dat komt overeen met de berichtgeving van The Wall Street Journal.

Bloomberg wist ook te melden dat de tablet veel goedkoper zal worden, mogelijk rond de 200 dollar.

Apple zegt niet te reageren op geruchten.

Geruchten over een mogelijke kleinere iPad duiken sinds de onthulling van Google’s Nexus 7 steeds vaker op. De mini-iPad zou Apple’s antwoord op de Android-tablet zijn.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.