Door Robin Rosario

PARAMARIBO – “De 13de maand die de regering wil uitkeren aan ambtenaren moet voor elke ambtenaar gelijk zijn anders genieten de ambtenaren die in een hogere schaal zijn, ervan en de lagere ambtenaren zien de 13de maand aan hun neus voorbij gaan. Dit bedrag moet als een lumpsum uitgekeerd worden zodat iedereen hetzelfde wordt uitbetaald.” Woorden van Hugo Blanker, voorzitter van de COL, in gesprek met GFC Nieuws.

“De overheid moet het totaalbedrag dat zij hiervoor heeft vrijgemaakt, gelijkelijk verdelen over alle bij haar in dienst zijnde ambtenaren en gepensioneerden. Anders vliegen de prijzen in de winkels weer de lucht in en de kleine man wordt er weer de dupe van.”

Blanker is ook voorstander van een versterkt Pensioenfonds van de overheid. Behalve de tien procent die de ambtenaar elke maand stort in het fonds, vindt hij dat de overheid ook tien procent in het fonds moet storten.

“Dan kan het fonds modern functioneren, beleggingen plegen en leningen verstrekken tegen een lage rente aan ambtenaren die nu naar een bank moeten stappen om een hypotheek te krijgen. Ook kunnen de prijzen in de winkels zo beteugeld worden.” Hij geeft als voorbeeld aan hoe ambtenarenpensioenfondsen in de grote wereld functioneren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.