Kaikoesi, Tetari, Otto en Hermina Huiswoud. Dit zijn enkele vergeten verzetshelden die tijdens de expositie: ‘Manspasi, Verbonden Geschiedenis van strijd in Suriname en Nederland’ worden getoond. De tentoonstelling is gisteren geopend in het Nationaal Archief Suriname (NAS). Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is gastspreker geweest. Hij is ingenomen met het initiatief om vergeten verzetshelden van Surinaamse komaf te belichten.

Het is volgens de bewindsman belangrijk dat de verborgen geschiedenis toegankelijk wordt gemaakt voor een breed publiek middels exposities, lezingen en andere activiteiten. Op de expo zijn ook verschillende stukken te zien rond de verbonden geschiedenis van de emancipatiestrijd die zowel in Suriname als Nederland heeft plaatsgevonden.

De expo wordt georganiseerd door het NAS in samenwerking met de Organisatie voor Gemeenschapswerk NAKS en The Black Archives uit Nederland. Minister Somohardjo spreekt van een mooi voorbeeld van samenwerking tussen diaspora organisaties in Nederland met Surinaamse organisaties. De expositie duurt tot 28 april en is gratis toegankelijk.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.