PARAMARIBO, 31 aug – De gewezen parlementariërs in wording, Romeo Albitrouw en Heintje Sampie, overwegen een rechtszaak. De twee voelen zich in de maling genomen. Ook is hun recht geschonden op toetreding tot het parlement. De procedure tot toetreding was al ingezet, maar werd halverwege onderbroken. De vraag is nog tegen wie de rechtszaak gericht wordt.

Er wordt druk overlegd met juristen. “Wij gaan samen met juristen na of ons recht geschonden is. Ik hoor vaker dat het wel het geval is. Als het zo is gaan we verder”, zegt Sampie tegenover de Ware Tijd. Overigens vindt hij wel dat in de politiek alles verwacht moet worden. De twee hadden al formeel ingestemd tegenover het Centraal Hoofdstembureau. Het stembureau had hen gevraagd of zij bereid waren toe te treden tot het parlement.

Na de zogenaamde bewilliging, bleek plots dat het feest niet meer doorging. De twee parlementariërs die het duo moest vervangen, Diana Pokie en Waldie Adjaiso, mochten blijven. Dit kon na een uitspraak van de rechter. Die schorste het royement van Pokie en Adjaiso uit de politieke partij Bep. Volgens de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Dijk-Silos is er niets verkeerd gedaan: “Het parlement heeft zich aan het vonnis gehouden.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.