Ex-minister: willekeur bij corruptieonderzoek

PARAMARIBO, 4 okt – Er is sprake van ‘politieke willekeur’ bij de kruistocht tegen corruptie die president Desiré Bouterse heeft aangekondigd. Dit stelt Ganeshkoemar Kandhai, minister van Openbare Werken tijdens het vorige kabinet. De kruistocht en onderzoek naar corrupte handelingen zouden maar beperkt zijn. De focus is te veel gericht op OW.

Maar ook andere ministeries, zoals Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB,kwamen vaker negatief in het nieuws. “Het lijkt alsof de kruistocht stopt bij het ministerie van Openbare Werken”, zegt Kandhai tegenover de Times of Suriname. Toch heeft Bouterse bij beide ministeries onderzoek laten doen. Er zijn rapporten uitgebracht. Uiteindelijk is alleen dat van OW doorgestuurd naar de procureur-generaal. Bouterse beloofde in het parlement nog de ‘hele VHP-top’ op te laten sluiten.

De VHP, de politieke partij van Kandhai, zou achter de corruptie zitten. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi waarschuwde Bouterse geen politiek te spelen. Kandhai vreest dat het toch gebeurt. Tijdens de vorige regering zwaaide Pertjajah Luhur de scepter op RGB. Deze politieke partij is nu coalitiepartner van Bouterse. “Ik heb niets te verbergen, we hebben alles volgens de regels gedaan. Ik vraag wel, net als de voorzitter van de VHP, dat het onderzoek buiten de politieke sfeer wordt gehouden”, aldus Kandhai.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.