Een groep ex-militairen heeft dinsdag een petitie aangeboden aan president Desi Bouterse. Vanwege drukke werkzaamheden is de petitie in ontvangst genomen door kabinetsdirecteur Eugene van der San. Van der San stelde de ex-militairen gerust dat het staatshoofd aandacht zal schenken aan hun noden. ‘Dit is geen onbekend terrein voor de president”, aldus van der San.

De groep ex-militairen is niet te spreken over het plotseling wegvallen van hun bijstandsvergoeding van SRD 200. De invaliditeitstoelage, zoals deze officieel wordt genoemd, kwam de groep maandelijks toe.

De groep is teleurgesteld in de huidige machthebbers. Het was deze president die voor de verkiezingen van 2010 heel wat voorzieningen had beloofd aan de ex strijders. Echter is bitter weinig hiervan gerealiseerd en worden nu zaken teruggedraaid.

Naast het teruggeven van de bijstandsvergoeding wenst de groep ook nog een eenmalige uitkering van de staat. De voormalige militairen hebben gediend in de periode ‘86 onder de Surinaamse vlag tegen het Jungle Commando van toenmalig rebellenleider en huidig coalitiepartner Ronny Brunswijk. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.