PARAMARIBO, 29 mrt – Het idee van parlementariër Ronnie Brunswijk om eens ‘niet een Jamaicaanse artiest naar Suriname te halen, kan alsnog schipbreuk lijden. Dit dan als het ligt aan bisschop Steve Meye, voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname, VVEPS. Toprapper Rick ‘Da Boss’ Ross zou een satanist zijn. Meye, geestelijk adviseur van president Desiré Bouterse, vindt dat Ross Suriname niet binnen mag.

Zoveel als de nationale veiligheid zelve zou op het spel staan. “Het is niet zomaar kritiek. Als we deze satanist de gelegenheid geven te komen en een concert te geven en onze jongeren gaan erheen, dan zullen de satanische manifestaties toenemen op scholen. Mensen zullen nog meer satanisch belast worden”, zegt Meye. Nogal wat onheil dus. Maar wat valt ook anders te verwachten van een man die ‘rebelleert tegen de overheid.’

En ook nog eventjes drugsmisbruik predikt en vrouwen vernedert. Menigeen vraagt zich wellicht al af welke rapper van enige naam of faam Suriname wel nog zou mogen aandoen. Opmerkelijk is Meye’s opmerking dat Bouterse op dezelfde lijn zit. Het staatshoofd zou zich een berg zorgen maken. Zorgen wellicht om al die schapen die – in de grootst mogelijke argeloosheid – al een kaartje kochten. Het moeten zo’n duizend zijn die al over de dam gingen. Net zoveel waren er in de voorverkoop.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.