PARAMARIBO/DEN HAAG, 25 jun – De effecten van de crisis in Europa zijn ook merkbaar op de Mid-Atlantische route. De traditie van volgeboekte vluchten tegen deze tijd van het jaar lijkt gebroken. Volgens de SLM Is er een lichte terugval te bespeuren. Weliswaar wordt gehoopt op late aanmelders.

“De boekingen zijn wat teruggevallen. Maar wij wachten af, want we houden rekening met mensen die op het laatste moment nog komen boeken”, zegt SLM-functionaris Denny van Ommeren tegenover de Ware Tijd. Het wachten moet wel nieuw zijn voor de vliegmaatschappijen. Het was door de jaren heen altijd hopen voor reizigers dat ze alsnog een plek konden bemachtigen. Wie in deze periode Suriname wilde bezoeken, moest maanden tevoren boeken.

Die luxe voor de maatschappijen is niet meer. Weliswaar blijft de omvang van de terugval bedrijfsgeheim. Passagiers melden wel opvallende hoeveelheden lege stoelen per vlucht. “Maar een vlucht van vijftig tot zestig lege stoelen kan binnen een week vol zijn. De markt is erg beweeglijk en dat ervaart de sector wereldwijd. Overal is het voelbaar dat er minder mensen reizen, niet alleen bij de SLM”, aldus Van Ommeren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.