Live nieuws en radio streams uit Suriname!

EU-sturingsmissie ziet geen belemmering voor meeting in Suriname

PARAMARIBO – De gezamenlijke bijeenkomst van parlementariërs van de ACP en EU in Suriname in november 2012 gaat normaal door. Dit zegt Bernard Hellot, leider van een sturingsteam dat namens de EU in Suriname vertoeft.

Een dergelijke missie is normaal bij elke ACP/EU meeting in een lidland. Het definitief besluit valt in mei 2012.Suriname is gastheer van de drieëntwintigste bijeenkomst van parlementaire groepen uit voormalige Afrikaanse, Caribische en de Stille Oceaan koloniën en de voormalige kolonisatoren uit de Europese Unie (EU).

“We hebben de indruk dat de Surinaamse autoriteiten serieus werken aan een goede voorbereiding. We hebben een goede eerste indruk van Suriname”, aldus Hellot. Volgens parlementariër Rabin Parmessar, vaste vertegenwoordiger van Suriname bij het ACP/EU-parlement, het forum van ACP/EU parlementariërs het hoogste uitvoeringsorgaan, eerder heeft besloten dat de vergadering in Suriname wordt gehouden. “Dit kan niet worden teruggedraaid”, volgens de Surinaamse volksvertegenwoordiger.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.


Posted

in

by

Tags: