Het NPS-Assembleelid Patricia Etnel zei in de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) donderdag als een advocaat te pleiten voor de samenleving, dat te veel maatregelen elkaar opvolgen. Ze wees erop dat de huidige regering geen gemakkelijke tijd tegemoet ging na 25 mei 2020. Ze vroeg zich af of alle maatregelen voortvloeiend uit de 2 jaar durende samenwerking met het IMF (Internationaal Monetair Fonds)  “als een mokerslag” moeten worden doorgevoerd.

“Ik pleit ervoor om de verhoging van de omzetbelasting even aan te houden”. Etnel zegt voor het volk op te komen, omdat die tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020 de opdracht heeft gegeven om te werken aan verbetering. “Het volk heeft niet gezegd, ‘gaat u pleiten voor leiders’”, benadrukte Etnel. Ze vind dat rust nu belangrijk is voor het volk. “Want a samenleving no mang moro.”

Ze noemde de vele problemen waarmee mensen te kampen hebben. Het DNA-lid zei te weten, dat de regering veel wil doen voor de ‘mofina wangs’, maar dat de aanpak nog niet duidelijk is. Ze riep het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op om de werkarmen en wijkkantoren in te zetten. “Het lijkt alsof wij DNA-leden sociale werkers, counselors, maatschappelijk werkers, sociologen en psychologen zijn geworden.” Etnel zei, dat DNA-leden niet in staat zijn om zich met al de problemen bezig te kunnen houden gezien de uitgebreidheid van de problemen die zich onder het volk manifesteren. 

De verhoging van de omzetbelasting ziet Etnel liever in december doorgevoerd worden. Zij merkte op, dat niet het IMF zegt wat moet gebeuren, omdat zij bij gesprekken heeft opgemerkt dat de internationale financiële instelling vraagt om feedback ten aanzien van wat moet gebeuren. De leiders moeten leiden, omdat die het volk als geen ander kennen, merkte het DNA-lid op.

“U weet waardoor het volk gaat en u kunt niet zeggen dat het IMF dat zegt.” Het doorvoeren van deze laatste maatregel terwijl het volk gebukt gaat onder de prijzen, problemen in de gezondheidszorg en moeilijk uitkomt met hun salaris. is volgens Etnel geen goede zaak.

De volksvertegenwoordigster herhaalde te snappen dat de regering bepaalde zaken heeft overgenomen, maar de moker nog harder slaan zou teveel zijn voor het volk. “Op een bepaald moment draai je je om en je ziet geen volk meer. Laten we luisteren naar de samenleving, want dat hebben we ook gedaan toen wij in de oppositie waren”, aldus Etnel.  

RB

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.