PARAMARIBO, 24 jun – Het op zijn minst controversiële beleid op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer blijft de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, achtervolgen. Maatregelen van tijdens de vorige regering zorgen nog immer voor wrijvingen. PL maakte toen de dienst uit op het ministerie. De partij van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo ondervindt het aan den lijve.

Het stuk grond waar PL onlangs een partijcentrum opzette, wordt opgeëist. Volgens Havenbeheer, manager van de Nieuwe Haven, is het terrein van hen. De partij stoort zich er niet aan. “We leven in een rechtsstaat, we hebben een officiële beschikking, daar werken we mee”, zei Somohardjo tijdens een persconferentie. De beschikking om de lap grond te beheren, stamt uit de tijd van minister Michael Jong Tjien Fa. Hij liet de grond op naam van de partij registeren.

Havenbeheer vecht dit aan. Er werd een rechtszaak aangespannen. “We mochten doorgaan van de rechter. Daar vertrouwen we op, we nemen het risico en investeren”, aldus Somohardjo. Het nieuwe partijcentrum is in alle haast opgezet. De partij verbleef jarenlang in een pand van een voormalige partijgenoot. Toen die kwam te overlijden, eiste zijn weduwe onmiddellijk vertrek. Het kostte een aantal rechtszaken eer het zover kwam. PL moest binnen enkele dagen opbreken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.