Er zullen echt onnodig veel doden en gewonden blijven vallen in het Surinaamse verkeer. Dat is helaas een logische prognose als je de openbare weg tegenwoordig opgaat. De politie wil ons doen geloven er alles aan te doen om het verkeer veiliger te maken. Maar de waarheid is bitter! Er wordt hoegenaamd niets of nauwelijks iets gedaan om het aantal slachtoffers naar beneden te krijgen. De politie wekt wel de illusie te werken aan verbetering, maar dat is dus niet de realiteit.

In Suriname mag zo hard als je wil, met je voet drukken op het gaspedaal. Je krijgt gewoonweg geen boete. Ook zal je rijbewijs niet worden ingevorderd. Met andere woorden; er zijn geen gevolgen aan het negeren van bestaande verkeersregels. Het resultaat is dat iedereen je voorbij raast  als je snelheidsmeter netjes op 50 hangt.

Ook het met hoge snelheid inhalen waar het niet mag, is een steeds voorkomende gevaarlijke actie in het verkeer. En ook dat is iets waar de politie niets aan doet of wil doen. Een verkeerscrimineel voelt zich dus simpelweg op geen enkele manier bedreigt. Dit maakt dat er steeds gevaarlijke situaties zullen zijn die eigenlijk niet nodig zijn.

Een ander punt is gewoon de domheid van de mens achter het stuur. Soms vraag ik mij af of mensen wel in staat zijn om te denken. Je gaat toch ook niet op de balustrade van een hoog gebouw lopen? Als mens moet je toch ook je verstand gebruiken! Zo zijn er autobestuurders die het presteren gewoon boven de 100 km per uur te rijden waar  het maar 50 mag. En dan lees je vervolgens op GFC een cliché zinsconstructie: de bestuurder is overleden. Hij reed hard in de bocht en verloor de controle over het stuur……

Nee, er zullen jammerlijk genoeg onnodig veel doden en gewonden blijven vallen.

J.R.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.