door Johan Donner

PARAMARIBO – Vanaf half augustus tot begin december is de grote droge tijd in  ons land. Droge tijd betekent dat er bijna geen neerslag valt en dat de temperaturen, elk jaar opnieuw, vanwege de global warming naar een record hoogte kunnen stijgen. Opvallend is dat een ieder nu al klaagt over de enorme hitte die er dagelijks merkbaar is. Door de oplopende hitte ontstaat bij vrijwel een ieder irritatie en een onaangename temperatuur van het lichaam.

Verder krijgt men het vanwege de hoge vochtigheidsgraad snel benauwd, om vervolgens ook veel meer dan gewoonlijk te transpireren. En dan zijn we pas in september. Wat men misschien nog niet goed genoeg beseft is dat weerkundigen op basis van statistieken en weersmetingen een hete oktober 2012 voorspellen, waarin record maximumtemperaturen van 37˚Celsius niet vreemd zullen zijn.

De Meteorologische Dienst constateert een trend in dit droge seizoen, waarbij de luchtvochtigheid in de atmosfeer lager dan normaal is. Nu al wordt een gemiddelde dagtemperatuur van 34˚C gemeten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.