Een man uit Londen heeft afgelopen weekend geprobeerd van Frankrijk naar de VS te zwemmen. De reddingsbrigade haalde hem voortijdig uit het water.

De Brit is zo bevangen door de Olympische koorts dat hij van de badplaats Biarritz naar de overkant van de Atlantische oceaan wilde zwemmen. Volgens Daily Mail gaat het om een 34-jarige Engelsman.

Op het strand kwam hij op het idee om naar New York te gaan zwemmen. Tegen zijn vrienden zei de man dat hij de Olympische geest naar de overkant van de grote plas wilde brengen.

Ze dachten dat hij een grapje maakte, tot hij voorbij de boeien zwom die aangeven tot hoever je de zee in mag gaan. De man zwom vrolijk door en verdween uit het zicht van de strandmeesters.

De reddingsbrigade stuurde uiteindelijk een helikopter naar hem toe en liet een duiker de zee in zakken, die de man uitlegde dat het niet zo’n goed idee was om de hele Atlantische Oceaan over te zwemmen.

De Brit antwoordde dat hij een goede zwemmer was en zich er wel toe in staat achtte. Hij werd terug naar het vasteland gebracht. ‘Een beetje naïef’, was het oordeel van zijn Franse redders.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.