Energiedranken kunnen een hoge bloeddruk en mogelijk hartproblemen veroorzaken. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van zeven eerder gepubliceerde studies om te bestuderen wat de invloed is van het drinken van energiedranken op de gezondheid van het hart.

Ze keken onder meer naar welk effect het drinken van drie blikjes energiedrank had op het ritme van het hart van 93 gezonde mensen in de leeftijd van 18 tot 45 jaar.

Ze ontdekten dat de zogenaamde QT-interval, een segment van het ritme van het hart, langer duurde voor degenen die de energiedranken hadden gedronken dan bij mensen die dat niet hadden gedaan.

Het drinken van energiedrinken blijkt het natuurlijke hartritme duidelijk te verstoren. Dit kan leiden tot een ernstige onregelmatige hartslag en zelfs tot een plotselinge hartstilstand. Ook ontdekten ze dat de bloeddruk van mensen die energiedrank dronken toenam.

Volgens de onderzoekers is het verband overtuigend en zijn er meer studies nodig om de impact op het hartritme te beoordelen. “Patiënten met een hoge bloeddruk of een hartritmestoornis kunnen beter voorzichtig zijn met het drinken van energiedranken”, aldus hoofdonderzoeker Shah.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.