De eindselectie die zich klaarmaakt om deel te nemen aan de Concacaf Gold Cup is rond. Bondscoach Aron Winter maakte vandaag de namen bekend van het team dat zich via twee pre-kwalificatiewedstrijden moet plaatsen voor het eindtoernooi dat van 24 juni tot en met 16 juli in de VS wordt afgewerkt.

Van de 35-koppige voorselectie die op 17 mei werd bekendgemaakt vielen er dertien af. In de eindselectie zitten er geen spelers die komen uit de lokale competitie. Robinhood-aanvaller Jamilhio Rigters, de enige speler uit de lokale competitie viel net als elf andere spelers buiten de boot.

Naast Rigters hebben ook Ryan Donk, Ridgeciano Haps, Sean Klaiber, Jeredy Hilterman, Damil Dankerlui, Deshawn Redan, Danzell Gravenberch, Kenneth Vermeer, Luciano Slagveer, Djevencio van der Kust, Calvin MacIntosh en Yahcuroo Roemer de eindselectie niet gehaald. De afvallers zijn geplaatst op de reservelijst.

De eindselectie van 23 man inclusief nieuwkomer Joshua Sanches, die zich pas aansloot vertrekt op zondag richting de Verenigde Staten voor het spelen van de pre-kwalificatiewedstrijden die in het Drive Pink Stadium van Inter Miami in Fort Lauderdale worden afgewerkt. Suriname neemt het op 17 juni eerst op tegen Puerto Rico.

Bij winst wacht op 20 juni de winnaar van het duel tussen Martinique en Saint Lucia. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de Gold Cup en komt in poule C van het eindtoernooi te zitten met Costa Rica, Panama en El Salvador.

Eindselectie
Myenty Abena, Navajo Bakboord, Sheraldo Becker, Diego Biseswar, Delvechio Blackson, Tjaronn Chery, Stefano Denswil, Anfernee Dijksteel, Warner Hahn, Florian Jozefzoon, Dhoraso Klas, Ishan Kort, Kelvin Leerdam, Dion Malone, Kenneth Paal, Shaquille Pinas, Joey Roggeveen, Joshua Sanches, Fabian Sporkslede, Mitchell te Vrede, Roscello Vlijter, Gleofilo Vlijter en Yanic Wildschut.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.