Veel vrouwen wachten tegenwoordig met trouwen tot ze eind twintig zijn. Slechts een tiende vindt 20 tot 24 jaar nog de ideale trouwleeftijd.

Dit blijkt uit een poll van een onderzoeksbureau onder 1.816 Britse mannen en vrouwen. Voor vrouwen is trouwen een belangrijke gebeurtenis en de grootste viering van hun leven. Mede daardoor is de perfecte timing cruciaal, schrijft Female First.

Volgens meer dan de helft van de Britse vrouwen ligt de ideale leeftijd om te trouwen tussen de 25 en 29 jaar. 44 procent van de mannen beaamt dit. Bijna een op de vijf vrouwen wacht liever iets langer en beschouwt de leeftijd tussen de 30 en 34 jaar als geschikt.

Een kwart van de mannen sluit zich hier bij aan. Opvallend is dat slechts een klein percentage (gemiddeld 1 op de 10 mannen en vrouwen) het liefst begin 20 al zou trouwen. Voor hen ligt de ideale leeftijd tussen de 20 en 24 jaar.

Vroeger was het traditie dat de vader van de bruid de kosten van de trouwerij op zich neemt. Volgens 55 procent van de ondervraagden moeten de bruid en bruidegom hun bruiloft echter zelf betalen. Een derde vindt dat beide ouders moeten opdraaien voor de kosten.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.