PARAMARIBO — De directeur en eigenaar van Milasco aan de  Schietbaanweg, de heer Micheal Rambharos heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van rechter mr. Anand Charan. Deze bepaalde dat hij de schutting die hij had opgetrokken moest afbreken.

De schutting veroorzaakte problemen met de families Mangroe en Toelsie die in tegenstelling tot de overige buren 4.35m en 5.35 m buiten de wettelijke juridische grens hebben gebouwd. Dit zegt Mr. Sieglien  Sewdien de advocaat van Rambharos desgevraagd. Naar aanleiding van de klachten van klanten van Milasco zet de Jurist de volgende zaken op een rij.

“De behandeling van de zaak in bodemprocedure die volgens Mr. Anand Charan door Magroe en Toelsie binnen twee maanden na de uitspraak moest zijn ingesteld, stond de vorige week dinsdag op de rol, maar omdat mijn cliënt niet was opgeroepen, werd de zaak van de rol afgevoerd” zei Sewdien.

“Ik heb geen zicht op wanneer de behandeling van de bodemprocedure zal plaatsvinden”. Ook het aangetekend hoger beroep is nog niet in behandeling genomen. De Griffie is thans bezig deze zaak voor te bereiden waarna de stukken naar het Hof van Justitie zullen worden opgestuurd en dan zal het hof een datum voor de behandeling hiervan bepalen. De jurist bevestigd dat haar cliënt inderdaad enorm veel last ondervindt van het feit dat Mangroe en Toelsie buiten de grens hun schutting hebben gebouwd.

Mr. Sewdien geeft aan dat op dit moment er indirect geen probleem met Toelsie is, maar wel met de familie Mangroe die pal naast de zaak woont. “Het is jammer dat mijn cliënt die alles via de legale weg verkregen heeft met alle beschikkingen en bouwvergunningen als zakenman aan inkomsten verlies lijdt.”

Mangroe en Toelsie hebben op illegale wijze een stuk terrein van de overheid geoccupeerd waarvan Mangroe naast een zaakje ook nog hun schutting hebben neergezet. Uit documentatie blijkt dat de staat de Mangroe en Toelsie meerdere malen aangezegd heeft de muur af te breken en terug te gaan naar hun grens, maar dit is slechts bij sommaties gebleven.

Mangroe en Toelsie zijn van mening dat de overheid een stukje berm heeft uitgegeven aan de heer Rambharos, waardoor zij hun woningen niet meer kunnen bereiken, maar als zij teruggaan naar hun grens, dan komt dat stukje geoccupeerde grond van de overheid vrij, waardoor ze vrij en ongehinderd hun percelen kunnen bereiken en staat hun grens op één lijn met die van de overige buren.

Rambharos, Mangroe en Toelsie hebben toentertijd bijgestaan door hun advocaten en naderhand met de Rechter mr. S. Chu, afspraken gemaakt omtrent de wijze van parkeren en het gebruik van het parkeerterrein van Rambharos, totdat definitief een oordeel zou zijn uitgesproken door de rechter of het Hof.

De afspraken waren dat ten aanzien van het niet betegelde deel van het  parkeerterrein de heer Rambharos dat opvult en egaliseert, dat Mangroe 5 m gemeten vanuit de dakgoot van het gebouw van Milasco hun voertuigen parkeren, waardoor de klanten de werkliften van Milasco vrij kunnen op- en afrijden en wel van 07:15 tot 17:00u, waarmee Mangroe  en Toelsie accoord gingen.

Mangroe moet zijn menubordje  plaatsen op het geëgaliseerde deel van het parkeerterrein, aan hun klanten en relaties zeggen dat ze daarop moeten parkeren en dat Mangroe en Toelsie het parkeerterrein onderhouden. De heer Rambharos heeft  verschillende oplossingsmodellen aangedragen, maar de overheid talmt en doet niets met de voorstellen, terwijl de Mangroe en Toelsie zich in hun handelingen gesterkt voelen door het vonnis van de rechter.

Het wachten is nu op de behandeling van de bodemprocedure van de Mangroe en Toelsie en kort gedingzaken in hoger beroep, en het instellen van een kort geding in verband met het hinderlijk parkeren door de Mangroe is ook een mogelijkheid.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.