Hersenscans tonen aan dat het ontbijt overslaan ervoor zorgt dat je later op de dag extra zin hebt in calorierijk voedsel.

Dat melden onderzoekers van het Imperial College London op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Neuroscience.

De onderzoekers vroegen 21 gezonde vrijwilligers om op twee verschillende dagen in een MRI-scanner naar afbeeldingen van eten te kijken. Na de hersenscan kregen ze een lunch aangeboden.

Op de ene dag mochten de proefpersonen een uitgebreid ontbijt van meer dan 700 kilocalorieën eten voor het onderzoek. Op de andere dag sloegen ze het ontbijt over.

Niet ontbijten bleek de manier waarop de hersenen reageren op foto’s van voedsel te veranderen. Bij hongerige proefpersonen was de orbitofrontale cortex actiever bij het zien van calorierijk eten.

Dit hersengebied is mogelijk betrokken bij het aantrekkelijk vinden van voeding. Ook aten de proefpersonen een vijfde meer calorieën bij de lunch als ze niet ontbeten hadden.

“Zowel uit de MRI-scans als uit de hoeveelheid die de proefpersonen aten bij de lunch, blijkt dat niet ontbijten mensen hongeriger maakt. Ook doet het de aantrekkingskracht van calorierijk voedsel toenemen?, zegt Tony Goldstone.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.