Door Johan Donner

PARAMARIBO/GRONINGEN – Districtscommissaris (DC) Aroenkumar Ramdhani van Saramacca is dik tevreden met de geslaagde eerste historische Saramacca familiedag van vandaag. Het doel hiervan was om bekendheid te geven aan het district en het toerisme te bevorderen.

De Saramaccarivier werd al heel lang als geschikt gezien voor watersport en is vandaag ter hoogte van Groningen afgesloten door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) om er botenraces te houden. De races zijn uitgezet door de organisatie van boothouders ‘Friends’ samen met het commissariaat en de toerisme board van Saramacca.

Het is volgens DC Aroenkoemar Ramdhani een waar spektakel geworden, want meer dan vijf duizend mensen zijn vanuit Paramaribo en verschillende andere delen van ons land speciaal hiervoor naar Groningen getrokken.

Het hoogte punt werd bereikt met de aankomst van president Desi Bouterse die zich vrijelijk onder het publiek heeft bewogen. Vol enthousiasme lukte het velen om samen met de president op de foto te worden vastgelegd.

DC Ramdhani is extra blij dat er zich geen persoonlijke ongelukken of calamiteiten hebben voorgedaan.

Zie ook uitgebreid fotoverslag op FaceBook: saramaccanieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.