CuteCircuit, een Amerikaanse producent van interactieve kleding, werkt aan een tshirtOS, naar eigen zeggen het eerste programmeerbare T-shirt ter wereld.

Het concept betreft een T-shirt met eigen led-scherm aan de voorkant, ondersteuning voor draadloze communicatie met smartphones en het internet, een eigen camera, luidspreker en zelfs een accelerometer om beweging te detecteren.

Het kledingstuk kan worden bediend met smartphones en moet zo allerhande interactieve mogelijkheden bieden. Zo kan het scherm op het shirt gebruikt worden om tweets live weer te geven of om foto’s te tonen die genomen zijn met de camera, die op buikhoogte in het T-shirt is verwerkt.

Net zo makkelijk kunnen foto’s van de buikcamera worden verstuurd aan Instagram, terwijl ook het openbaar afspelen van Youtube-video’s tot de mogelijkheden behoort. Of het T-shirt zich net zo goed weet te houden in de wasmachine, is echter nog niet duidelijk.

CuteCircuit laat weten inmiddels een prototype klaar te hebben dat nog de nodige proeven moet doorstaan. Geïnteresseerden kunnen wel alvast hun bewondering uiten via Facebook: pas als er naar mening van de ontwerpers genoeg animo is, wordt tshirtOS in massaproductie genomen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.