Eerste Kroeshaar Filmfestival in Suriname

Op zaterdag 5 mei zal het eerste Kroeshaar Filmfestival plaats vinden in Theater Unique te Paramaribo van 12:00 tot 6:00 uur. Behalve films staan er een fotoshoot, een paneldiscusie en een workshop op het programma waarbij ook de veel gevraagde Going Natural producten uit Amerika verkrijgbaar zullen zijn.

De dag begint met een fotoshoot die evenals het festival voor iedereen jong en oud, kroes of niet toegankelijk is. Sociaal Entrepreneur en organisator Liong, die uit New York overkomt wil namelijk graag haar inmiddels wereld bekende collectie kroeshaar portretten, aanvullen met kapsels van Surinaamse bodem. Op dit moment zijn enkelen van haar foto’s te zien in de tentoonstelling “A Choice of Weapons” in Manhatten, New York.

De hoofd film “In our Heads about Hair” neemt letterlijk een vrolijk kijkje in het hoofd van alledaagse mensen door ze aan het woord te laten over kroeshaar. Vermeldingswaardig is dat ook Mireille Liong van kroeshaar.com, in deze film te zien is, gefilmd in haar woning in Brooklyn.

“Beautiful, the Documentary”, de andere film op het programma is een documentaire waarin drie verschillende Amerikaanse vrouwen elk hun eigen perspectief geven over kroeshaar in de werkomgeving en in familierelaties.

Door films te combineren met een haar en producten workshop hoop ik de discussie rondom de acceptatie van kroeshaar uit te diepen en de kennis over de verzorging van dit haartype over te dragen, zegt Liong. Voor mij zal het festival geslaagd zijn als een ieder een super gezellig dag heeft en verrijkt met nieuwe kennis Theater Unique verlaat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.