Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Eerste editie ‘Kip kust Garnaal’ evenement

Eerste editie ‘Kip kust Garnaal’ evenement

Vandaag is bij Bar Zuid de eerste editie van het nieuwe culinaire evenement Kip kust Garnaal begonnen. Culinary Events Sranan Style, eerder verantwoordelijk voor de Burger Battle, So You Think You Can Cook?!, de Wippy Strei Bori Soup Edition en De Molen Viado Feti 2015, heeft dit evenement speciaal voor Bar Zuid bedacht.

De bedoeling is dat elke eerste zondag van de even maand vier teams strijden om een plaats in de finale in december. Deelnemers zijn verplicht om hun beste kipgerecht op de grill klaar te maken en daarnaast een ander gerecht, bijvoorbeeld garnaal. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om deze gerechten te proeven.

Een deskundige jury, bestaande uit Rene Gosen, vleesexpert van VAROS, Jill-Joy Landbrug, uitgever culinair magazine Victuals en Michael Hermelijn, bestuurslid Suriname Chef Associatie, tevens voorzitter, maakt na afloop bekend wie de winnaar is en zich daarmee plaatst voor de finale.

De teams die hun kunnen hebben gedemonstreerd zijn Café Down Town, Team Clayton, de Nationale Volks Muziek School en Team Grillicious. ‘Kip kust Garnaal’ staat open voor bedrijven, stichtingen en particulieren. Tijdens voorgaannde edities is gebleken dat deze evenementen bijzonder aanslaan bij Surinamers en buitenlanders van alle leeftijden.

Een middag ongedwongen culinair plezier voor de hele familie. Het beleven van een leuke zondagmiddag staan voorop bij de deelnemers en de bezoekers. Doel van ‘Kip kust Garnaal!’ is om dit zelfde ongedwongen plezier op de zondagmiddag te continueren en daarnaast een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse keuken.