Het gevecht was nauwelijks begonnen of het was al voorbij. “Sranan, we hebben het gedaan! Ik wilde jullie graag een langere wedstrijd geven maar zo gaat het soms ook”, glimlachte Regian Eersel na zijn razendsnelle knock-out overwinning op Dmitry Menshikov.

De Surinaamse vechter behoudt daarmee niet alleen zijn ONE Championship lichtgewicht muay thai wereldtitel maar ook blijft zijn zeven jaar lange ongeslagen reeks intact. Eersel heeft namelijk sinds maart 2016 geen gevecht meer verloren. De zege op Menshikov was zijn 22ste overwinning op rij.

De Rus zei vooraf van plan te zijn Eersel de wereldtitel af te pakken. “Iedereen heeft een plan totdat ze mij tegenkomen”, aldus de Surinaamse vechter.

Fans van Eersel in Suriname bleven in de nacht van vrijdag op zaterdag tot laat wakker om zijn jongste overwinning te zien. Het hoofdgevecht van One Fight Night 11 in het Lumpinee Stadium in Bangkok startte omstreeks kwart over één in de ochtend. Er waren vijf ronden van drie minuten gepland maar het gevecht duurde uiteindelijk maar een fractie daarvan.

Giftige combinatie
Na een aftastend begin van beide kemphanen sloeg Eersel nog voordat de eerste minuut om was giftig toe. Een combinatie van een rechtse stoot, een knie en als laatst een linkse hoek naar het hoofd werd Menshikov fataal. De op het eerste gezicht onschuldig lijkende linkse hoek stuurde hem naar het canvas en alhoewel de Rus vlug opstond was het gegeven dat hij zijn coördinatie totaal kwijt was en nauwelijks op zijn benen kon blijven staan meer dan genoeg reden voor de arbiter om het gevecht te beëindigen. Dit alles voltrok zich in slechts 46 seconden en resulteerde in een prestatiebonus van US$ 50.000 voor Eersel.

Het was zijn de tweede knock-out overwinning op een rij nadat hij in april de Thai Sinsamut Klinmee ook al k.o. sloeg. Daarvoor had hij vier jaar lang geen knock-out zege gescoord. “The Immortal is back”, antwoordde Eersel op de vraag van de ringreporter: “Hoe het aanvoelde om zo een snelle knock-out te scoren”. “Maar ‘The Immortal’ is nooit weggeweest”, reageerde die terug, verwijzend naar de 22 zeges op een rij van Eersel waarvan dertien middels knock-out.

De Surinaamse vechter bracht tegelijk Menshikov diens eerste nederlaag in zes jaar toe. De Rus, die met dit gevecht zijn debuut maakte in One Championship na een lange carrière bij Glory, verloor in december 2017 voor het laatst een partij.

Eersel gaat zich nu storten op het verdedigen van zijn kickboks wereldtitel. Dat heeft hij intussen al vier keer met succes gedaan sinds hij de belt in mei 2019 van de Nederlandse kickbokslegende Nieky Holzken veroverde. “Ik wil het tien keer met succes verdedigen. Dat is belangrijk voor mijn legacy. Daar draait het voor mij nu om.” Een specifieke tegenstander waartegen hij graag zou willen uitkomen heeft hij niet. “Het maakt me niet zoveel uit. Iedereen is welkom.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.