Eenhonderdduizendmiljoenmiljard euro aan herstelbetalingen

15 Caricom-landen willen herstelbetalingen van hun ex-kolonisators voor inheemse genocide en slavernij. Eén van die landen is Suriname met een eis van tussen de 30 en 50 miljard euro van Nederland. Zie o.a. deze links http://www.gfcnieuws.com/?p=209715;http://www.gfcnieuws.com/?p=204220 en http://www.gfcnieuws.com/?p=186433.

Naar analogie van het bovenstaande moeten Europese landen herstelbetalingen eisen van Marokko, Libië, Tunesië en Algerije inzake de kwestie die bekend staat als de Barbarijse slavenhandel (zie deze link http://www.gfcnieuws.com/?p=203460).

Tussen de 16de en 19de eeuw ontvoerden moslimse piraten en slavenjagers uit bovengenoemde landen tussen de 1 miljoen en 1,25 miljoen Europanen, die als slaven werden verkocht in Afrika.

Als de nakomelingen van de trans-Atlantische slavenhandel schadevergoeding eisen, maken ook de Europeanen aanspraak op compensatie, spijtbetuiging en een monument. De gelden die de Europeanen misschien zullen krijgen van de genoemde Noord-Afrikaanse landen, kunnen ze daarmee dan de herstelbetalingen plegen aan de Caricom-landen.

Voor interessante informatie over de Barbarijse slavenhandel, zie het artikel ‘Christenslaaf, moslimmeester’ op deze linkhttp://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3492419/2013/08/14/Christenslaaf-moslimmeester.dhtml.

Het artikel ‘Barbary slave trade’, link http://en.wikipedia.org/wiki/Barbary_slave_trade.

En het artikel ‘British Slaves on the Barbary Coast’, link http://www.bbc.co.uk/history/british/empire_seapower/white_slaves_01.shtml.

Ahmad Jhawnie

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.