Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Eendracht zet Semo opzij

Eendracht zet Semo opzij

Zusma Doekoe viert feest na het scoren van de 2-0 voor Eendracht. In het Lidbondentoernooi won Eendracht met 2-0 van Semo. Doekoe scoorde beide goals (foto: Regillio Derby)

Zonder haar beste speler Inaldo ‘Carlos’ Pansa heeft Eendracht een overwinning geboekt in SVB/Integra Port Services-lidbondentoernooi. De semi-kampioen van de LSO won na een 1-0- ruststand met 2-0 van de kampioen van de Solo, SV Semo. Op een heel drassig veld werd het een wedstrijd tussen twee fysiek sterk spelende ploegen. Hoewel Semo op alle fronten iets beter was, kwamen de doelpunten op naam van Eendracht.

Heel vroeg in de wedstrijd kwam Eendracht al op een voorsprong middels een goal van Zusma Doekoe. Deze speler heeft afgelopen seizoen voor een groot deel niet gespeeld, maar gisteren ving hij het gemis van Pansa redelijk op. Hij was ook de gevaarlijkste man bij Eendracht. Semo kreeg een aantal schietkansen in de eerste helft, maar de spitsen van deze ploegen draalden te lang of wilden eerst omspelen, waardoor hun schoten werden geblokkeerd.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Uit een blunder van de Semo-goalie kreeg Eendracht een cadeau om de 2-0 te maken. Doekoe was er als de kippen bij en tikte de bal in het doel. Met deze score was Semo, die met veel supporters was gekomen in het Eddy Blackmanstadion, al verslagen. Een rode kaart bij deze ploeg maakte het nog moeilijker voor ze om terug te komen in de wedstrijd.

Eendracht heeft met deze overwinning nu 4 punten in poule H in regio Midden. Ook Jong Rambaan, die van Bermuda won met 4-2, heeft er 4 punten. Semo en Bermuda hebben er elk 1 punt. Komende week speelt Eendracht tegen Bermuda, Semo ontvangt Jong Rambaan. In poule G won SCA met 2-0 van Real Kaja. De andere wedstrijd in deze poule wordt dinsdagavond gespeeld tussen Caravan en Inter Milan.