Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Een positieve bejegening is belangrijk…

Een positieve bejegening is belangrijk…

Heb de medemens lief gelijk je zelf en behandel elkaar onder alle omstandigheden waardig. Waardige omgangsvormen geven veel meer rust in je leven en zorgen voor harmonie voor jezelf en je omgeving. Onvoorwaardelijke liefde, mededogen, vergiffenis en respectvolle communicatie zijn belangrijke voorwaarden om elkaar positief te bejegenen.
Als je vol van liefde bent dan verandert dit jouw hele energie huishouding. Je straalt positiviteit uit en trekt ook positievere mensen en situaties aan. Je bent vaker vrolijk en blij, je taalgebruik en gedachten worden positiever. Bepaalde handelingen of gedachten met een negatieve lading laat je achterwege, omdat je positiever kijkt naar je omgeving.
Er komen ook nieuwe mensen in je leven waarmee je meer raakvlakken hebt. Het kan ook voorkomen dat oude vrienden dan plaats maken, doordat zij hun eigen spiritueel pad gaan bewandelen. Jullie groeien dan uit elkaar.
Dit is een moeilijk punt omdat beide partijen er moeite mee kunnen hebben dat de onderlinge relatie anders wordt of zelfs doodbloedt. Positieve mensen zijn vaak ook minder ziek.
Doordat je elkaar onvoorwaardelijk liefhebt kun je meer acceptatie en geduld voor je medemens opbrengen. Mededogen hebben en het vergeven van elkaar gaan gemakkelijker en zaken waar je voorheen veel heisa over zou maken laat je heel gemakkelijk aan je voorbij gaan en los je nu op door er over te praten zonder ergernis.
Dit kan doordat jouw energie een hogere trilling heeft waardoor energie met een lage trilling (alles wat negativiteit uitstraalt) aan jou voorbij gaat. Dat is onder andere de kracht van onvoorwaardelijke liefde.
Hoe werkt onvoorwaardelijke liefde in de praktijk:
-Wij hebben geen behoefte meer aan hooglopende ruzies, conflicten worden uitgesproken en waardig afgerond;
-Wij hebben geen vijanden, wij hebben elkaar vergeven en besluiten bijvoorbeeld geen contact met elkaar te hebben, maar er is geen ruzie en je bent niet meer boos op diegene;
-Wij kunnen anderen onvoorwaardelijk accepteren en blijven niet hameren op elkaars tekortkomingen.
-Wij uiten ons ongenoegen, maar blijven kalm en gebruiken daarbij respectvolle communicatie om onze onvrede kenbaar te maken.
-Wij passen geen machtsstructuren toe in de omgang met mensen. Dus in hiërarchische relaties gaan wij humaner met elkaar om en waarderen elkaar als mens. Bijvoorbeeld: de werkgever is de ‘baas’, maar hij behandelt jou als gewaardeerde medewerker wiens expertise broodnodig is. Minimale inzet van een ontevreden werknemer kan de bedrijfsvoering negatief beïnvloeden.
-Wij denken niet meer dat wij meer waard zijn dan anderen. Wij hebben geaccepteerd/ ingezien dat mensen gelijkwaardige wezens zijn maar dat wij onder andere door de diversiteit van de mens van elkaar verschillen. Die verschillen hebben wij geaccepteerd en maken er geen punt van. Bijvoorbeeld de doctorandus is een eenvoudig mens en heeft een niveau verschil met een middelbare school afgestudeerde, maar dit gegeven maakt geen van beide minder of meer mens.
Wij stellen ons op als waarnemers, wij slaan gedragingen van anderen gade en staan niet klaar met ons oordeel. Indien wij commentaar hebben dan is dat vaak wel vanuit een invalshoek van mededogen, een uiting van liefde of dat je degene wel gemeend het beste toewenst. Als jij de zaak moet oplossen, dan doe je dat in alle waardigheid. Alle roddel en doorvertellen laten wij achterwege. Dat geeft veel onrust, negatieve energie en bevordert de onderlinge relaties niet.
-Wij hebben onze woordkeuzes grondig opgeschoond en laten alle woorden met een negatieve lading uit onze vocabulaire.
-Wij brengen geen schade meer toe aan de natuur en branden geen vuil meer in de wilde weg.
-Wij gaan humaner om met alles wat leeft dus ook met dieren en planten en voelen ons verantwoordelijker voor moeder aarde.
Voor de waardige communicatie geldt dat wij:
-Niet meer schelden, of grof praten, maar meer liefdevolle woorden gebruiken.
-Alle cliché-uitingen zoals: ‘djammen’, ‘Mi ber ing dji a sma’ of ‘Mi sor ing suma na mi’, ‘Mi o sori ju suma moro gevaarlijk’, vervangen wij voor uitspraken die voor meer verbinding van mensen onderling zorgen.
-Een arrogante houding, verwaand en al dit soort houdingen/emoties laten wij achterwege en kiezen voor een liefdevolle accepterende benadering.
-Dit geldt ook voor harde uitingen/optredens om je autoriteit op een brute manier te doen gelden.
-Oog om oog en tand om tand oplossingen, bluf- en olie op het vuur gooiende scenario’s behoren tot het verleden.
Het beste is zo toegankelijk mogelijk te zijn voor je medemens en vanuit een positieve invalshoek zaken te benaderen. Vertrouw je de motieven van een ander niet, dan helpt het stellen van vragen.
Automatisch zal je eigen intuïtie je helpen om de bedoeling van mensen te filteren, omdat een negatieve benadering niet zo gemakkelijk meer bij je gedijt als je een positieve instelling hebt.
Peggy Anijs / info@peggyanijs.com