PARAMARIBO, 28 mrt – De ruzie tussen parlementariër Carl Breeveld en ex-premier, ex-minister en ambassadeur Errol Alibux lijkt zowaar begonnen om principes. En het zijn ook principes die nu in de strijd geworpen worden. Alibux wil bewijzen voor beschuldigingen en beledigingen. Komen die niet, dan moet Breeveld bedanken als parlementariër. En anders trekt de andere conclusies. Schaamteloos en beschamend als de vertoning is, valt met geen mogelijkheid uit te maken waar al die drukte echt om te doen is.

Alibux houdt vol dat hij al jaren beledigd wordt en dat het welletjes is. Kennelijk is het de arme Carl die het gelag betaalt, juist nu. “Ik heb de afgelopen jaren alles over me heen laten gaan. Het hoort dat ik hard op de rem druk”, zegt Alibux tegenover Apintie. Het was ook bij dit medium waar Breeveld zijn ‘lastercampagne’ (citaat Errol Alibux) lanceerde. Uiteraard heeft hij achteraf niets bijzonders gezegd. Het was hooguit commentaar op een petitie die burgers indienden bij het parlement.

Alibux wordt in het document genoemd als speler in grondzwendel. Hoewel hij elke kwade opzet ontkent, blijft Breeveld erbij dat wat meer bescheidenheid op zijn plaats is. “Ik denk dat mensen extra voorzichtig moeten zijn om allerlei positie te bekleden.” Geen woorden dus die duiden op enig voornemen tot terugkrabbelen. Het ultimatum van een week zal kennelijk niet veel opleveren. Alibux mag ambassadeur blijven en Carl parlementariër. Tropisch koude drukte.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.