Eén op de zeven volwassenen heeft een lange relatie met iemand die niet de liefde van zijn of haar leven is.

Bijna driekwart van die volwassen zegt de ware liefde uit het oog te zijn verloren, of nog niet te zijn tegengekomen.

Een kleine meerderheid (46 procent) van de respondenten is zelfs bereid om hun echtgenoot of partner te verlaten als ze deze zielsverwant alsnog tegen komen.

Uit de peiling van het driedaagse evenement blijkt dat de meeste volwassenen twee keer in hun leven echt verliefd worden, en gemiddeld één keer achter blijven met een gebroken hart. Eén op de twintig volwassen met wat minder geluk, heeft meer dan vijf keer extreem liefdesverdriet gehad, meldt The Telegraph.

De resultaten tonen volgens Claire Jarvis van Siemens aan dat het moeilijk is om ‘de ware’ te vinden. ”Dit onderzoek toont een aantal kleurrijke ontdekkingen over mensen hun liefdesleven.”

”Hoewel de meeste mensen denken dat vrouwen eerder de neiging hebben om verliefd te worden dan mannen, is het intrigerend om te zien dat beide seksen gemiddeld twee keer in hun leven zwaar verliefd worden”, stelt Jarvis.

Ze vervolgt: ”Liefde is de basis in ieders leven. Het is best verontrustend om erachter te komen dat zoveel mensen in een vaste relatie of huwelijk beweren niet te leven met hun ware liefde.”

Volgens 60 procent van de ondervraagden duurt het tien weken om te weten of iemand een geschikte relatiepartner is. Een kwart van de respondenten geeft zelfs toe wel eens verliefd te zijn geweest op twee mensen tegelijkertijd.

De gemiddelde leeftijd waarop mensen voor het eerst echt verliefd worden, ligt op 19 jaar.

De meeste volwassenen hebben vier à vijf potentiële partners gehad voordat ze zich settelen met ‘de ware’. Driekwart van de volwassen zegt de definitie van liefde anders te bekijken naarmate ze ouder worden.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.