Groepsfoto met de minister en directeur

PARAMARIBO- Zesde klas leerlingen van OS Domburg in Wanica en de EBG-school Boto Pasi uit het district Sipaliwini hebben vandaag een bezoek gebracht aan onderwijsminister Shirley Sitaldin en directeur van Grace Malm-Lackin. Het bezoek is onderdeel van het Scholierenuitwisselingsprogramma, dat wordt gefinancierd door Stichting ARA uit Friesland (Nederland).

Het is het dertiende jaar dat dit project wordt uitgevoerd. Leerlingen uit verschillende districten worden hierdoor in de gelegenheid gesteld om hun ervaring met elkaar te delen. Een onderdeel van het uitwisselingsprogramma is een educatieve tocht. De kinderen doen volgens onderwijsminister Sitaldin op die manier onder meer kennis op van de verschillende bedrijven, instanties en processen.

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling ondersteunt daarom dit project. Coördinator van het uitwisselingsprogramma Estelda Phoelli-Seedo vroeg de bewindsvrouw om naar mogelijkheden te zoeken opdat het project wordt voortgezet. Het is de laatste keer dat Stichting ARA inkomt met financiën. Minister Sitaldin zegde alle medewerking toe.

Zowel de minister als de directeur riep de leerlingen op om hun uiterste best te doen op school. Het is van belang dat goede resultaten worden neergezet, spraken ze. In een van de liederen van de leerlingen werd bezongen hoe belangrijk het is om een diploma op zak te hebben. “Je kan de hele wereld rond reizen, maar zonder een diploma ben je nergens”, zongen de leerlingen. De educatieve tocht van vandaag bestond verder uit een bezoek aan het ministerie van Handel en Industrie en de Paramaribo Zoo. Morgen wordt het programma afgesloten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.