PARAMARIBO, 27 sep – Het economisch en financieel beleid wordt onverkort voortgezet. Dit zegt president Desiré Bouterse. “De successen die Suriname boekt, zijn waargenomen door de internationale wereld, daar mogen we als volk trots op zijn. Krediet rating bureaus hebben vastgesteld dat het economisch risico is verminderd.” De inflatie is 6,6 procent. “Dat is zeer positief te noemen.”

Er komt een spaar en stabilisatiefonds. Opbrengsten uit de goudindustrie worden deels in dit fonds gestopt. “Dit zal in belangrijke mate bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van de grillige ontwikkelingen van de internationale economie.” Door de jaren heen is veel werk verzet, dwars door de wereldcrisis heen. “We blijven ons beijveren voor steeds betere resultaten. De regering zal zich in 2013 verder inzetten tegen tekortkomingen in de economie”, zei Bouterse.

Hij verwacht nog betere tijden. Het bbp in 2012 komt neer op circa vijftien miljard Surinaamse dollar (ongeveer vier en half miljard dollar). De deviezenreserve is negenhonderd vijftig miljoen dollar. Het handelsoverschot bedraagt ruim vierhonderd miljoen dollar. “We kunnen met trots mee delen dat we op de goede weg zijn. Hoewel we geen ontwikkelingshulp krijgen, heeft Suriname een solide basis wat betreft de operationele financiering.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.