Het echtpaar Rowongso-Sampono heeft hun 50-jarig huwelijk, aldus het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost. Het echtpaar kreeg bezoek van Bestuursopzichters van het ressort Lelydorp, met name de heer Hanoeman, mevrouw Bhulai en mevrouw J. Sabajo. Zij vertegenwoordigden districtscommissaris Shafiek Goelaman.

Het echtpaar kreeg een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto overhandigd. Daarnaast ontvangt het echtpaar een geldbedrag.

Echtgenoot Rowongso, Riboet, meer bekend als Moekimin, is geboren in het district Suriname op 16 september 1947. Hij bezocht de GLO-school. Zijn loopbaan startte hij bij verschillende pompstations als pompbediende. Daarna werkte hij in een spuitinrichting. Zijn loopbaan sloot hij af bij Hem Suriname N.V waar hij ongeveer 33 jaar werkzaam is geweest.

Echtgenote Sampono, Martha Soeratemie, zag het levenslicht in het district Suriname op 31 augustus 1954. Zij bezocht ook de GLO-school. Haar loopbaan startte zij in een winkel van haar tante aan de Javaweg. Na het huwelijk had zij naast haar werk ook de zorg van het gezin.

Het echtpaar heeft zelf voor elkaar gekozen. Het huwelijk werd voltrokken op 30 juli 1971 in het district Para. Uit het huwelijk zijn 4 kinderen geboren, 1 zoon en 3 dochters. Ook hebben zij 12 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Eén van de mooie momenten in het leven van het echtpaar is, dat zij hun eigen woning hebben kunnen opzetten. Het echtpaar belijdt het moslim geloof.

(Khoesiaal P.)

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.