De heer Johan Rother is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de voorlichtingsdienst van het KPS. In eerste instantie gingen wetsdienaren ervan uit dat de man zijn eigen woning in brand had gestoken en sprake was van een zelfverkozen dood.

De politie kreeg zaterdagochtend 1 maart omstreeks half twee een melding binnen van een woningbrand aan de Zevengramstraat nummer 7 in Paramaribo. Uit het voorlopig onderzoek was toen naar voren gekomen dat het huis vermoedelijk in brand was gestoken door de huisbewoner Johan Rother. De man zou volgens informatie van het KPS in het brandend huis zijn gebleven en kwam daarbij om het leven.

De onfortuinlijke zou kort voordat de brand uitbrak ruzie hebben gehad met zijn vrouw en haar uit het huis hebben gezet.

De politie heeft nu een ander vermoeden op grond van het technisch en tactisch onderzoek dat is verricht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de vrouw van het slachtoffer Chitrawatie M. als verdachte in beeld gekomen. Zij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Zij wordt verdacht van moord of doodslag omdat het vermoeden bestaat dat zij de woning in brand heeft gestoken en voorkomen heeft dat Johan uit het huis kon komen. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Nieuwe Haven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.