Een gepensioneerde man in het Duitse Saalfeld heeft een boom in zijn tuin gedecoreerd met 10.030 handgeschilderde paaseieren.

Dat meldt The Local. De versierde boom, voorzien van zowel kippen- als eendeneieren, is voor de 75-jarige Volker Kraft een jaarlijkse traditie.

Kraft kwam 45 jaar geleden op het idee. “Ik reed elke dag langs een boom die rond Pasen prachtig versierd was. Toen ik eenmaal kinderen had, beloofde ik ze dat zij ook zo’n boom zouden krijgen.”

Het eerste jaar dat Kraft zijn appelboom versierde, waren er 18 eieren nodig. In 2012 was de boom goed voor 10.000 eieren. Deze worden stuk voor stuk versierd door Krafts vrouw en dochter. Hiervoor gebruiken ze niet alleen verf, maar ook zaad, voor de vogels.

Kraft, die zijn tuin heeft opengesteld voor bezoekers, verkoopt ook gedecoreerde eieren en ansichtkaarten. Hij rekent geen entree voor het betreden van zijn tuin. “Ik wil niet dat mensen bij het hek blijven staan, omdat ze het niet kunnen betalen.”

Het hek blijft open tot en met Pasen, meldt de website. Daarna worden alle eieren weer uit de boom gehaald. De eieren die het hebben overleefd, worden weer opgeborgen in een doos en de beschadigde worden weggegooid.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.