PARAMARIBO- Na goed speurwerk is het de Anti- Narcotica-brigade gelukt om de 37-jarige  buschauffeur R.S. aan te houden, meldt het KPS. R.S. wordt ervan verdacht op verschillende tijdstippen en op verschillende postlocaties dozen ter verzending naar het buitenland te hebben aangeboden waarin cocaïne  was verstopt.

Tot nu toe wordt hij in verband gebracht met 6 zogenaamde postgevallen. In het jaar 2011 zijn 4 dozen met drugs in Suriname  onderschept  en voor dit jaar 2 dozen. In die dozen zijn steeds kleine hoeveelheden cocaïne ontdekt verstopt in  onder meer sluitdoppen van nagellak flesjes en deodorant flesjes. In  de 6 dozen is in totaal iets meer dan een halve kilogram cocaïne ontdekt en in beslag genomen.

In operatie “Tigri Barba” verband hebben leden van de Anti- Narcotica-brigade op zaterdag 25 augustus  op twee verschillende locaties 4 mannen aangehouden met in totaal 11.3 gram hasj en 520.29 gram crack cocaïne. Op een van de verdachten  is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Op 13 en op 27 augustus zijn twee mannen met de Nederlandse nationaliteit door de douane aangehouden op de J.A.Pengel internationale luchthaven. Zij bleken cocaïne bolletjes in het lichaam te hebben. De 20-jarige J.L. had 56 bolletjes met een totaal bruto gewicht van 380 gram in zijn lichaam  en de 20-jarige E.J. had 124 bolletjes met een totaal bruto gewicht van iets meer dan een kilogram in zijn lichaam.

In het geval van E.J. zijn twee personen aangehouden die als tussenpersoon dienden tussen de slikker E.J. en de verstrekker. De tussenpersonen zijn door de politie aangehouden. De verstrekker is inmiddels ook zichtbaar gemaakt en de politie werkt aan zijn aanhouding. J.L. en E.J. alsook de twee tussen personen zijn intussen in verzekering gesteld.

Gisteravond is R.G.  door leden van de Anti- Narcotica-brigade opgespoord en aangehouden en is intussen  ingesloten. Dit jaar zou hij op verschillende momenten dozen  ter verzending naar het buitenland hebben gepost waarin respectievelijk 100-om 256 gram cocaïne verborgen was. De dozen zijn in Suriname onderschept.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.