Rechter Mike Norman heeft in het Amerikaanse Oklahoma een opmerkelijk vonnis geveld. De 17-jarige Tyler Alred veroorzaakte stomdronken een ongeval waarbij zijn passagier om het leven kwam. De tiener werd schuldig bevonden en moet van de rechter nu tien jaar lang elke week een kerkdienst bijwonen.

De 17-jarige Tyler Alred zat dronken aan het stuur, toen hij een ongeval veroorzaakte waarbij zijn passagier en goede vriend John Luke Dum om het leven kwam. Uit bloedtesten bleek dat Alred meer alcohol had gedronken dan toegestaan is voor hij in de wagen stapte. Over de schuldvraag was dan ook weinig twijfel. In augustus moest de tiener zich voor de rechter verantwoorden en hij pleitte schuldig.

Voorwaarden
Rechter Mike Norman koos niet voor een lange gevangenisstraf, maar kwam verrassend uit de hoek. Hij veroordeelde Tyler Aldred tot een ‘religieuze straf’. De jongeman moet de komende tien jaar elke week een kerkdienst bijwonen. Er zijn ook nog enkele voorwaarden opgelegd. Alred moet zijn school afmaken, regelmatig drugtests ondergaan en een soort armband dragen waarmee constant zijn alcoholgehalte wordt gemeten.

De rechter kwam tot dit ongewone besluit nadat hij vernomen had dat Tyler Alred na het ongeval bij de familie van het slachtoffer om vergiffenis was gaan smeken. ‘Toen ik zag hoe hij de vader van John Luke Dum omarmde, wist ik dat kerkbezoek de enige juiste straf was voor Tyler Alred’, verklaarde de rechter aan ABC News. ‘Heel wat veroordeelden lijden na hun straf aan geheugenverlies. Dat zal Tyler dus niet overkomen.’

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.