Travell Edwards, Kori Cupid en Sebastian Camacho (Foto:Terence Oosterwolde)

PORT-OF-SPAIN – De eerste stop van de Digicel Kick Start Clinic 2013 is succesvol verlopen, zo meldt Terence Oosterwolde namens Digicel Suriname. Op Trinidad en Tobago werden Kori Cupid, Travell Edwards en Sebastian Camacho gisteren uit een groep van 31 U-14, U-15 en U-17 lokale voetballers gekozen door David Monk, Andrew Ottley en Kane Cowburn. Monk: “Het verschrikkelijke aan dit hele proces is dat we slechts drie konden kiezen. Het is erg moeilijk geweest.”

Op het King George V-veld, dat doet denken aan het Will Axwijk Sportcentrum in Suriname, hebben de coaches van Chelsea Football Club Foundation International Department haast drie uren de jongens beziggehouden met snelheidsoefeningen en tactische en technische aspecten. Tijdens het slotstuk van de sessie speelden de Trini’s drie acht-tegen-acht partijen van twaalf minuten.

In aanwezigheid van enkele ouders en de chief executive officer van Digicel-Trinidad, John Delves, werden de winnaars bekendgemaakt. Alle deelnemers kregen een certificaat; de drie winnaars kwamen in aanmerking voor een trainingsstage van een week in oktober op de Digicel Kick Start Academy op Barbados.

Ook Raheam Borde maakt kans over zes maanden het vliegtuig te pakken naar Barbados. Hij werd de eerste wild card. Borde stak qua snelheid ver boven de overige dertig deelnemers uit. De voetballer zal met de negen andere wild cards kans maken op twee extra tickets voor Barbados. De winnaars worden gekozen door een Chelsea-speler.

Monk was tevreden over de inzet van de Trinidadiaanse spelers, die indruk op hem maakten met hun discipline, passie en hard werken. Hij stak de niet-gekozenen een hart onder de riem en noemde ze allemaal winnaars. “Jullie hebben iets geleerd uit deze once-in-a-lifetime ervaring en het is al een hele prestatie dat jullie tot dit select gezelschap horen. Ga door, blijf je best doen en wie weet maak je volgend jaar weer kans. Maar wat er ook gebeurt, verlies de liefde voor voetbal niet.”

Opvallend is dat Cupid, Edwards en Camacho alle drie verdedigers/middenvelders zijn. Hoewel scoren een essentieel deel van de voetballerij is, zei Monk dat hij en zijn assistenten vooral gelet hebben op veelzijdige spelers; voetballers die op meerdere posities uit de voeten kunnen.

De Chelsea-coaches hebben vandaag op schema een schoolbezoek of ‘coach education workshop’. Morgen vliegen ze naar Haïti, waarna Jamaica volgt. Suriname is van 19 tot en met 22 april aan de beurt. Monk erkent dat het een lange, intensieve toer langs de tien landen wordt, maar kijkt er enthousiast naar uit om met de verschillende talenten uit het Caribisch Gebied en Centraal-Amerika te werken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.