De politie van Saramacca heeft na verkregen informatie drie jongemannen vanmorgen aan de Kwattaweg klemgereden en aangehouden. Gebleken is dat het drietal, van wie één hunner gewapend was met een jachtgeweer, omstreeks 05.00 uur in de morgen een beroving heeft gepleegd te Calcutta. De met jachtgeweer gewapende man verschafte zich toegang tot de woning door een raam open te forceren, terwijl zijn comparanten op uitkijk stonden.

De 65-jarige bewoonster werd hierbij gekneveld, maar kon zich spoedig bevrijden en riep om hulp. Haar 45-jarige zoon ging op het hulpgeroep af, waarna er een worsteling ontstond tussen de zoon en de verdachte. Tijdens de worsteling ging een schot af uit het jachtgeweer, waarbij de jongeman het hazenpad koos, met achterlating van een pet, het jachtgeweer met afgezaagde loop, een rugtas en een bosje ti-rap.

Het vermoeden bestond dat de verdachten zich schuil hielden in een aangrenzend bosschage. Een zoekactie door de politie, de militairen en de plaatselijke bewoners leverde niet het gewenste resultaat op. Na een ingekomen tip dat het drietal zich in een bus bevond die de route Saramacca – Paramaribo onderhoudt, werd de achtervolging ingezet. Ter hoogte van M.N.K. Car Station werd de bus klemgereden en konden de verdachten worden aangehouden.

Op hen werd een deel van de buit en ook een ander wapen zonder patroonhouder aangetroffen en in beslag genomen. Hangende het verder onderzoek zijn de verdachten overgedragen aan recherche Geyersvlijt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.