Het is de politie van Sipaliwini gelukt om afgelopen maandag, in samenwerking met de politie van Albina, drie verdachten aan te houden. Een vierde man is voortvluchtig. Dit viertal pleegde op zondagmiddag omstreeks 18.00 uur een beroving in een supermarkt te Gaakaba. Onder bedreiging met een jachtgeweer en messen werd de winkelier beroofd van een geldbedrag in SRD, U$, Euro’s, belkaarten, mobiele telefoontoestellen, een hoeveelheid ruw goud evenals drie jachtgeweren. Dat meldt de politie vandaag aan GFC Nieuws.

Na hun daad sloegen de mannen op de vlucht. Manschappen van het Nationaal Leger gingen deze criminelen achterna met de bedoeling ze aan te houden. Tijdens hun vlucht lieten de vier misdadigers een deel van de buitgemaakte spullen achter inclusief de drie jachtgeweren. Deze zaken werden de volgende dag door het Nationaal Leger overhandigd aan de politie van Sipaliwini.

Na verkregen informatie zijn drie van de vier verdachten op de Marowijnerivier door de politie van Albina aangehouden. Op één van hen werd een deel van het ruw goud aangetroffen en in beslag genomen. Hangende het onderzoek zijn de drie verdachten overgedragen aan de politie van Sipaliwini en in verzekering gesteld. Aan de opsporing van de vierde verdachte wordt gewerkt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.