door Robin Rosario

PARAMARIBO – Er dreigt weer spanning te ontstaan tussen de bond en de directie van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). GFC Nieuws verneemt van bondsleden dat algemeen directeur Kenneth Vasseur het bestuur van de bond beknot heeft in zijn werkzaamheden op vrijdag door maar twee uren vrij van het werk te geven dan de gehele dag zoals staat in de CAO.

GFC Nieuws sprak met Robby Berenstein, voorzitter van C-47 over dit probleem. Berenstein is het er helemaal niet mee eens met deze handeling van de EBS-directie. Hij verwijst naar de ILO-conventies.

Daarin staat dat directies van bedrijven overleg moeten plegen met de bond binnen hun bedrijf en afspraken moeten maken hoe bondsactiviteiten worden uitgevoerd binnen het bedrijf. Vorig jaar waren er al vakbondsperikelen tussen de directie en de bond bij EBS.

Toen was Vasseur voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de EBS. Bondsvoorzitter Steven Geerlings was toen een van de werknemers die door Vasseur was voorgedragen voor ontslag. Berenstein zegt dat directie en bond bij elkaar moeten komen om zaken weer recht te trekken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.