Het zien van vrienden op een doordeweekse avond heeft een positief effect op het leven van mannen.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar de sociale activiteiten van mannen op een doordeweekse avond, uitgevoerd in opdracht van een huidverzorgingsmerk. Ruim 15.500 mannen uit 17 landen werden ondervraagd in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Voor Nederland bestond het aantal respondenten uit 1.000 mannen.

Ongeveer 82 procent van de mannen (en 64 procent van de Nederlandse mannen) die meer dan één keer per week op een doordeweekse avond uitgaan met vrienden verdienen meer geld en zijn gelukkiger dan mannen die dit niet doen. Ze krijgen hierdoor het gevoel dat ze meer bereikt hebben in het leven. Ook blijkt dat de balans tussen werk en vrije tijd weg is, wanneer mannen hun vrienden te weinig zien. Verder geeft 28 procent van de mannen aan dat zij meer betrokken zijn bij hun familie, wanneer zij doordeweeks tijd doorbrengen met vrienden.

De donderdagavond is ten opzichte van het weekend als uitgaansavond veruit het populairst onder Nederlandse mannen (42 procent). De meest favoriete activiteit is drinken (56 procent), gevolgd door eten (46 procent) en op de derde plek staat het beoefenen van een sport (36 procent). Opvallend is dat voornamelijk de Europeanen ‘sociaal drinken’ als hun meest favoriete activiteit aanmerken. Wereldwijd staat eten namelijk op nummer 1 (63 procent). Het meest besproken onderwerp tijdens een avondje uit met vrienden in Nederland is werk, gevolgd door de onderwerpen vrouwen, vakantie, sport en geld.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ondanks de voordelen van het uitgaan op een doordeweekse avond, 28 procent van de Nederlandse mannen dit niet doet. In plaats daarvan kiezen zij ervoor thuis te blijven. Een hoge werkdruk en zorgen om de volgende dag zijn hiervoor de voornaamste redenen. Wereldwijd blijft 35 procent van de mannen doordeweeks thuis uit zorg voor de volgende dag.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.