PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 18 mei – De door onweer en rukwinden getroffen delen van Nickerie krijgen hulp. Dit zegt Mahinder Gopi, onderminister van Regionale Ontwikkeling, RO. Rampenteam NCCR stuurt manschappen. Plaatselijke autoriteiten zijn al bescheiden schaal bezig hulp te bieden. Voorkeur hebben de families die zonder dak zijn komen te zitten.

Getracht wordt de daken te herstellen of voorlopige voorzieningen te treffen. Volgens Gopi moeten zo de ergste noden worden verholpen. Makkelijk valt het niet, vanwege de vrij chaotische situatie. Van bijna twintig huizen zijn de daken er compleet vanaf gewaaid. Inboedel is verregend. Ook zijn twee scholen getroffen. Er zijn geen slachtoffers gemeld.

De rukwinden deden zich gedurende de middaguren voor. Het gebeurde vrij snel, slachtoffers waren compleet overdonderd. Zowel de hoofdplaats Nieuw Nickerie als omliggende gemeenschappen zijn in korte getroffen. Zinkplaten vlogen als velletjes papier door de straat. Op sommige plaatsen is de stroomvoorziening afgeknepen, vanwege beschadigde elektriciteitsmasten.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.