Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- “Ik ga kapot van de pijn! Het is verschrikkelijk dat ik me zo rot voel, zoveel verdriet. Het heeft geen zin meer om te leven, elke dag zoveel pijn en ellende in mijn hoofd. Ik heb vaak niet eens te eten, ik ga gewoon langzaam dood.” Dat zijn de trieste woorden van de 50- jarige Mahabal Dhanwatie tegenover GFC. Zij is slachtoffer van een recent verkeersongeval dat ze heeft overleefd, echter leeft ze met meerdere chronische kwetsuren.

De onfortuinlijke vrouw woont in Nickerie en is vandaag voor een bezoek aan het ministerie van Sociale Zaken naar Paramaribo afgereisd. Mahabal wil graag in aanmerking komen voor een hogere invaliditeitsuitkering. Ze krijgt nu een toelage van SRD 33,– per maand. Op het departement werd haar, volgens haar lezing, geadviseerd om elders een oplossing te zoeken.

Saillant detail is dat het slachtoffer eerder dit jaar werd weggejaagd door een ambtenaar op een dependance van Sociale Zaken in Nickerie.

Vandaag moest de vrouw zich ook aanmelden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Aangezien ze bovendien problemen heeft met haar papieren, is daar ook niets van terecht gekomen. Ze loopt nu stad en land af op zoek naar hulp en weet niet waar ze vandaag zal overnachten aangezien ze geen verblijfplaats heeft in de hoofdstad en evenmin geld om een hotel te betalen.

“Ik smeek om hulp! Ik wil graag eten, drinken, goede doktershulp en een beetje hogere uitkering. Ik kan zo niet leven, het is verschrikkelijk. Al moet ik op mijn knieën, laat men mij helpen, ik smeek, alsjeblieft”, aldus Mahabal huilend aan GFC.

De onfortuinlijke Mahabal is telefonisch bereikbaar op nummer: 8270952

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.