PARAMARIBO, 17 sep – De gewelddadige dood van de Guyanese politieagent, Jirbahan Dianand, wordt geassocieerd met drugslijnen naar Suriname. Volgens de Times of Suriname zijn er aanwijzingen dat Dianands dood gerelateerd is aan rechtszaken tegen drugshandelaren. De agent moest er als getuige optreden. Het betrof drugssmokkel in het grensgebied met Suriname.

Dianand deed de afgelopen tijd enkele drugsvangsten bij de veerverbinding tussen de twee landen. “Hij was een belangrijke schakel en getuige bij enkele grote drugsvangsten. Hij had een neus voor het vinden van drugs die waar dan ook in auto’s verstopt zaten”, zegt een lid van het Guyanese onderzoeksteam. Het lijk van Dianand werd in zijn auto aangetroffen in de omgeving van het politiestation te Springlands, in Guyana. Intussen zijn acht verdachten aangehouden.

Onder hen bevindt zich een politieagent. Volgens het lid van het onderzoeksteam staat nog niets vast, hoewel nu al het een en ander vermoed wordt. “Het onderzoek zal het moeten uitwijzen, maar alles wijst erop dat het te maken heeft met de grote vangsten van drugs voor Suriname.” Dianands belangrijkste prestatie was het onderscheppen van een grote lading cocaïne. Dit gebeurde eerder dit jaar, kort voor het aan boord kon van de veerboot.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.