De 29-jarige Dominicaan Gary de Jezus Cepeda is zondagmiddag 25 juli in de Julianastraat doodgeschoten. De 47-jarige schutter S.L. en de 49-jarige M.D. werden kort na het misdrijf door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname maandagavond 26 juli.

De politie van het ressort Centrum en rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten gingen naar de plek van het incident en troffen een man liggend op het wegdek aan die geen teken van leven meer vertoonde. Deze man bleek naderhand Gary de Jezus Cepeda te zijn.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat M.D. en S.L. in een personenauto zaten die geparkeerd stond in de inrit van L. Op een gegeven moment liepen Cepeda en een andere man naar de personenauto, waarbij Cepeda aan M.D. en S.L. vroeg waarom zij een woning in de straat aan het filmen waren. Na een korte woordenwisseling zou Cepeda een greep naar de zaktelefoon van M.D. hebben gedaan waarna S.L. een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en op Cepeda schoot. Het slachtoffer werd in de borststreek geraakt. De gewonde man rende weg van de auto, maar zakte enkele meters verder op het wegdek in elkaar.

M.D. en S.L. werden kort na het schietincident door leden van het RBTP aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. Het wapen waarmee S.L. op Cepeda heeft geschoten, had hij illegaal in zijn bezit en is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Het lichaam van Cepeda is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen door de politie. M.D. en S.L. gaven aan, dat zij dachten dat Cepeda en diens metgezel rovers waren. S.L. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl M.D. na verhoor werd heengezonden.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.